Karitsaa à la Kozeen Shiwan

Keittiömestari Kozeen Shiwanin karitsa tarjoaa mausteista lämpöä, rakkautta ja Ruffinon punaviineille sopivia lämmittäviä elementtejä.

karitsa_a_la_kozeen_shiwan

Tutustu myös Kozeenin Ruffino Chiantille suunnitteleman kasvispadan ohjeeseen

Kastike

AINEKSET

½ vihreä paprika

5 kpl tomaattia

1 dl ananasta leikattuna pieneksi

1 kpl keltasipulia

4 kpl valkosipulin kynttä

½ tl kanelia

½ tl kardemummaa jauheena

¼ tl kuminaa jauheena

¼ tl muskotinkukkaa jauheena

½ tl korianterin siemeniä jauheena

4 rkl rypsiöljyä

100 g voita

2- 3 tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Grillaa tomaatti, paprika, sipuli ja ananas grillissä tai uunin grillivastuksella.

    2. Lämmitä öljy kevyesti kattilassa ja lisää hienoksi leikattu valkosipuli ja mausteet.

    3. Herätä mausteet eloon eli lämmitä niitä matalalla lämmöllä noin 5 minuutin ajan.

    4. Lisää kattilaan grillatut vihannekset ja hauduta matalalla lämmöllä noin tunnin ajan.

    5. Aja sileäksi kastikkeeksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

    6. Lisää voi ja mausta suolalla.

Jugurttikastike

AINEKSET

3 dl vuohenjugurttia (esim. Saloniemen Juustolan)

1 rkl sitruunan mehua

1 tl raastettua sitruunankuorta

½ tl suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Mausta vuohenjugurtti sitruunamehulla ja kuorella.

    2. Lisää suola ja sekoita.

Karitsa

AINEKSET

500 g karitsan ulkofileetä

suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Ota karitsanliha huoneenlämpöön noin tunti ennen grillausta.

    2. Grillaa ulkofilee suoraan hiilloksilla niin että sisälämpötila on 52 astetta eli mediumkypsäksi (Lihan voi savustaa kuusella tai katajalla lopussa) Tai paista kuumalla kuivalla paistinpannulla pinnat kiinni ja laita sitten uuniin noin sataan asteeseen lihamittarin kanssa.

    3. Anna lihan vetäytyä paistamisen jälkeen 5 minuuttia ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.

    4. Ripottele päälle suolaa.

Makuvoi

AINEKSET

100 g voita

2 kpl valkosipulin kynttä

sitruunankuorta

VALMISTUSOHJEET

    1. Paahda voi kattilassa kullanruskeaksi.

    2. Murskaa valkosipuli kynnet ja lisää sitruunakuoret mukaan.

    3. Anna maustua 30 minuuttia ja siivilöi voi. Pidä lämpimänä kattilassa.

Lisäksi

AINEKSET

2 kpl pitaleipää pieninä kuutioina (2 cm x 2 cm)

1 rkl tuoretta persiljaa

1 rkl tuoretta minttua

1 rkl tuoretta korianteria

1 kpl sitruunaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Annos kasataan lautaselle kerroksittain niin että pohjalle tulee pitaleipää.

    2. Päälle tulee lämmintä voisulaa, jonka jälkeen kastiketta.

    3. Laita karitsan siivut leivän ja kastikkeen päälle.

    4. Peitä liha kastikkeella ja jugurtilla vuorotellen.

    5. Peitä annos yrteillä ja viimeistele ripauksella sitruunamehua.

kozeen shiwan

Resepti: Kozeen Shiwan

Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän mauste- ja ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla The Room -ravintolakokemuksella. Annoskuva: Tuomas Lindgren

Tutustu The Room -ravintolaan >>