Parsa-burratapiirakka

Raikas Leyda Garuma Sauvignon Blanc on täydellinen makupari tämän ihanan parsapiirakan kanssa!

Parsa-burratapiirakka
logo

8

logo

0 h 45 min

Tämän helpon ja herkullisen piirakan lehtitaikinapohja paistetaan ensin uunissa ja sen jälkeen kootaan täytteet pohjan päälle.

AINEKSET

  • 1 iso lehtitaikinalevy

  • 1 kananmuna

  • 1 rkl seesaminsiemeniä

  • 250 g ricottaa

  • 1 dl turkkilaista jugurttia

  • Yhden sitruunan kuoret raastettuna

  • 1 rkl sitruunamehua

  • 1 nippu parsaa

  • 300 g mansikoita

  • 125 g burrataa

  • Rucolanversoja

  • Suolaa & pippuria

  • Syötäviä kukkia

VALMISTUSOHJEET

    1. Aloita tekemällä pohja: Sulata valmis taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli se hieman isommaksi. Laita taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

    2. Leikkaa veitsellä taikinan reunat (noin 1 cm päästä reunasta) melkein pohjaan asti ja voitele ne munalla. Pistele keskelle reikiä haarukalla.

    3. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

    4. Ota piirakkapohja pois uunista ja painele keskusta lusikalla alemmas.

    5. Leikkaa parsojen päästä puiseva osa pois ja leikkaa ne kolmeen osaan. Keitä parsoja suolatussa vedessä 4 minuuttia. Pysäytä kypsyminen heittämällä parsat jääveteen. Vihreä väri säilyy myös kirkkaampana kun parsat jäähdytetään nopeasti.

    6. Sekoita ricotta ja jugurtti keskenään. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla.

    7. Aloita piirakan kokoaminen leivittämällä ricottaseos pohjalle. Asettele päälle valutetut parsat sekä lohkotut mansikat. Koristele piirakka rucolanversoilla ja syötävillä kukilla. Revi vielä lopuksi päälle burrataa. Vinkki! Voit tehdä pohjan etukäteen edellisenä päivänä. Säilytä se huoneenlämmössä ja täytä ennen tarjoilua.

Resepti ja kuva: Sara Lindholm IG: @sarkkulind