Parsavaahto

Tarjoa kupillinen parsavaahtoa alku- tai väliruokana ja nauti hapokkaan valkoviinin tai kuohuvan kera.

Parsavaahdon ohje + viinisuositus
logo

6-8 HLÖ

logo

0 h 45 min

Parsavaahto

AINEKSET

  • 1 kg vihreää parsaa

  • noin 1 litra vettä

  • 1 rkl merisuolaa

  • 2 dl (12 %) ranskankermaa

  • ½ dl silputtua lehtipersiljaa

  • 1 sitruunan mehu

  • ripaus suolaa

  • ripaus sokeria

  • ripaus mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Huuhdo parsat ja poista kuivahtanut tyviosa. Kuori ja paloittele parsat.

    2. Keitä ne kypsiksi reilulla suolalla maustetussa vedessä, noin viitisen minuuttia. (Poista koristenuput vedestä noin minuutin keittoajan jälkeen, jos käytät niitä koristeena)

    3. Soseuta parsapalat monitoimikoneessa ranskankerman, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa. Tarkista suola.

KORISTEEKSI

AINEKSET

  • 12 miniparsaa tai 6 parsannuppua

  • (2 rkl kirjolohenmätiä tai merilevämätiä)

VALMISTUSOHJEET

    1. Jaa sose espressokuppeihin. Korista annokset parsannupuilla ja halutessasi teelusikallisella mätiä.

Resepti: Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen