Sitruuna-kermapasta

"Rakastan nopeita ja helppoja pastoja. Mitä vähemmän raaka-aineita, sen parempi tuntuu olevan." Katso Anni Hautalan ruokakirjan superhelppo ohje!

Sitruuna-kermapasta + viinisuositus
logo

2 HLÖ

logo

0 h 30 min

Sitruuna-kermapasta

AINEKSET

  • 1 (luomu)sitruuna

  • 1 prk kermaa

  • suolaa

  • pastaa

  • parmesania

  • mustapippuria

VALMISTUSOHJEET

    1. Laita haluamasi (lue: se mitä sattuu olemaan) pasta kiehumaan. Muista runsas suola, keitinveden tulisi sanonnan mukaan olla suolaista kuin Välimeri.

    2. Laita pieneen kasariin tai paistinpannuun lämpenemään yhden sitruunanmehu, ripaus pestyn sitruunan kuorta, ripaus suolaa ja kerma. Anna lämmetä ja jopa kiehahtaa.

    3. Kun pasta on valmista, ota lusikalla pastan keitinvettä pari lusikallista sitruunakerman sekaan.

    4. Siivilöi pasta, älä huuhtele, kaada pasta takaisin kattilaan ja sitruunakermakastike päälle. Lisää mustapippuria ja parmesaania.

Resepti: Anni Hautala

Resepti: Anni Hautala

Annin Ruokakirjan monipuolinen reseptikokoelma sisältää niin perinteisiä kotiruokia, nopeita ja terveellisiä arkiruokia, Annin perheen kestosuosikkiannoksia kuin suussasulavia jälkiruokia ja kakkujakin. Mukana on myös viinisuosituksia ja ihania cocktaileja. (Otava 2017)