Thaimaalainen punainen curry katkaravuilla ja kookosmaidolla

Tämä punainen curry täydentyy katkaravuilla! Parasta tässä curryssa: voit helposti itse säätää tulisuutta sekä makua ainesten määrillä.

Thaimaalainen punainen curry katkaravuilla ja kookosmaidolla
logo

2

Mausteiset ruoat kuten tämä punainen curry vaativat viiniltä aromikasta hedelmäisyyttä sekä jäännössokeria. Valitse lasiin esimerkiksi puolikuiva Riesling-valkoviini, joka tasapainottaa suussa ruoan mausteisuutta.

Thaimaalainen punainen curry ohje:

AINEKSET

  • 4 cm pala inkivääriä

  • 2 valkosipulinkynttä

  • kevätsipulia

  • 1 chili

  • öljyä paistamiseen

  • 2 rkl punaista currytahnaa

  • 1 rkl kalakastiketta

  • 4 dl kookosmaitoa

  • hyppysellinen sokeria

  • ½ dl vettä

  • 400 g katkarapuja

  • 2 limeä

  • suola

  • tuoretta korianteria

  • riisiä tai riisinuudeleita

VALMISTUSOHJEET

    1. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli

    2. Hienonna kevätsipuli ja chili. Paista inkivääri, valkosipuli, kevätsipuli ja chili pienessä määrässä öljyä kunnes sipulit ovat pehmenneet.

    3. Lisää currytahna sekä kalakastike ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan. 

    4. Kaada pannulle kookosmaito, vesi ja sokeri. Keitä noin 5-10 minuutin ajan. Mausta 1 limen mehulla.

    5. Kuumenna toisella pannulla öljy ja lisää katkaravut. Paista muutaman minuutin ajan kunnes ne ovat kypsiä. Pirskottele päälle limen mehua ja suolaa. 

    6. Lisää ravut curryn joukkoon ja ripottele lopuksi päälle tuoretta chiliä ja korianteria.

    7. Tarjoile riisin tai riisinuudelien kanssa.