Kasvispata à la Kozeen Shiwan

Tämä huippukokki Kozeen Shiwanin kasvispata sisältää paljon Lähi-idän mausteita. Nauti Ruffinon luomu-Chiantin kanssa!

Kasvispata Kozeen Shiwan
logo

4

logo

1 h 0 min

Pata

AINEKSET

5 dl kuohukermaa

3 kpl perunaa

1 kpl purjoa

1 kpl porkkanaa

5 kpl maa-artisokkaa

100 g kuivattuja aprikooseja

5 kpl herkkusieniä

3 kpl valkosipulin kynsiä

3 rkl rypsiöljyä

1 dl kikherneitä

1 dl valkopapuja

10 g kurkumajuurta

1 tl Ceylonin kanelijauhetta

1 tl juustokuminaa jauheena

1 tl fenkolia jauheena

1 kpl appelsiinia

1 kpl sitruunaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa perunat, porkkana, herkkusienet, maa-artisokat ja purjo pieniksi paloiksi (1 cm x 1 cm).

    2. Lämmitä öljy kattilassa ja lisää mausteet. Herättele mausteita hetken kuumassa öljyssä ja lisää hienonnettu kurkumajuuri sekä hienonnetut valkosipulin kynnet.

    3. Lisää kattilaan kuutioidut perunat, purjot, herkkusienet ja porkkanat. Paista hetki juureksia ja lisää kerma.

    4. Lisää mukaan huuhdellut pavut ja kikherneet sekä pieneksi leikatut aprikoosit.

    5. Hauduta pata kypsäksi ja mausta suolalla, lisää raastettu appelsiinin kuori ja sitruunamehu lopussa.

    6. Tarjoile pata hapanjuurileivän ja lime crème fraichen kera.

Lime Crème Fraiche

AINEKSET

1 prk Crème fraiche

1 kpl lime

Suolaa

VALMISTUSOHJEET

    1. Mausta fraiche limemehulla ja limen kuorella.

    2. Lisää lopussa suola.

kozeen shiwan

Resepti: Kozeen Shiwan

Keittiömestari Kozeen Shiwan ammentaa Lähi-idän mauste- ja ruokamaailmaa pohjoismaisiin makuihin ja ravistelee Suomen ravintola-alaa uniikilla The Room -ravintolakokemuksella. Annoskuva: Tuomas Lindgren

Tutustu The Room -ravintolaan >>