Merimiespihvit

Merimiespihvit on klassikkouuniruoka, jonka voi valmistaa vuoassa tai padassa. Käytä liemessä tummaan olutta ja anna hautua pitkään.

Merimiespihvit ja viinisuositus
logo

4 HLÖ

logo

2 h 30 min

AINEKSET

  • 600 g luutonta naudan ulkopaistia

  • 2 rkl öljyä

  • 1 tl suolaa

  • ½ tl maustepippuria

  • 10 perunaa

  • 3 isoa sipulia

  • ½ tl maustepippuria

  • 1 rkl rosmariinia

  • 3–4 valkosipulin kynttä

  • suolaa

  • 2 dl vahvaa lihalientä

  • 1 pullo (0,33 l) tummaa olutta

VALMISTUSOHJEET

    1. Leikkaa liha viipaleiksi ja nuiji kevyesti. Ruskista viipaleet öljyssä, mausta suolalla ja maustepippurilla.

    2. Kuori ja viipaloi perunat ja sipulit. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa pannulla.

    3. Lado kasvikset ja lihat kerroksittain uunivuokaan tai pataan. Ripottele väleihin hieman suolaa, jauhettua maustepippuria, rosmariinia ja hienonnettua valkosipulia. Jätä perunakerros päällimmäiseksi. Lisää lihaliemi ja olut pataan.

    4. Kypsennä merimiespihviä foliolla peitettynä tai kannen alla 175-asteisessa uunissa pari tuntia tai miedolla lämmöllä liedellä (säätimen asento kaksi tai kolme).

Resepti ja kuva

Lauantaina lautasella -kirja, ruokatoimittaja Tiina Rantanen / valokuvaaja Timo Viljakainen