Katso täsmäviinivinkit suosituille sieniruoille

Millainen viini sopii paistetuille herkkutateille tai kantarellirisotolle? Kurkkaa täsmävinkit.

suppilovahvero

Syksyn sienisaalis ansaitsee arvoisensa viinin. Kurkkaa alta herkulliset viini+sieniruoka yhdistelmät tatille, kantarellille ja suppilovahveroille.

Trimbach Riesling Reserve

& voissa paistetut herkkutatit

Sienten kuningas tatti vaatii parikseen valkoviinien kuningattaren – hunajaisen rieslingin Ranskan Alsacesta. 

Erittäin tyylikäs ja runsas Riesling-klassikko Trimbachin perinteikkäältä viinitalolta yhdistää maussaan mineraaliset aromit ja kypsän hedelmäisyyden. Viinin raikas hapokkuus taittaa hyvin voin rasvaisuutta eikä peitä alleen herkkutatin aromeita.

Ruffino Riserva Ducale Chianti 

& suppilovahverot muhennoksessa, piirakassa tai risotossa

Jos etsit erityisen hyvää ruoan ja viinin yhdistelmää, kannattaa valmistaa sienirisottoa runsasmakuisesta sienestä kuten suppilovahverosta. Italialaisen risoton seuraksi sopii - naturalmente - italialainen viini.

Keskitäyteläinen, kypsän kirsikkainen ja mukavan hapokas Chianti-punaviini tukee suppilovahveron runsautta, muttei ole liian täyteläinen viini sieniruoille.

Lindeman´s BIN 65 Chardonnay 

& kantarellirisotto tai -muhennos

Saitko saaliiksi kantarelleja? Ne maistuvat erittäin hyvin risoton joukossa. Katso täältä resepti.

Australialaisen Chardonnay-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa. Aavistuksen paahteinen ja kuiva Chardonnay ei jätä alleen kantarellin hentoista makua.