Bollinger valittiin jälleen arvostetuimmaksi samppanjabrändiksi vuonna 2017

Arvostetun kansainvälisen juoma-alan julkaisun Drinks Internationalin raati rankkasi jälleen samppanjabrändit paremmuusjärjestykseen. ‘The Most Admired Champagne Brand’ –titteli annettiin jo kolmannen kerran Bollingerille.

Bollinger logo kuohuviinilasissa

Ammattilaisraati koostuu 74:stä jälleenmyyjästä, markkinoijasta, kouluttajasta ja arvostetusta viinitoimittajasta, joita pyydettiin nimeämään TOP5 samppanjabrändiä 50 samppanjataloa ja kooperatiivia käsittävältä listalta. Samppanjabrändien rankingissä ei ole kyse mitattavasta paremmuudesta, tulokset ovat samppanjabisneksessä toimivien arvostettujen asiantuntijoiden omia mielipiteitä ja havaintoja.

Drinks International on valinnut Most Admired -samppanjan neljänä perättäisenä vuonna ja Bollinger on rankattu ykkökseksi kolme kertaa – vuosina 2014, 2015 ja 2017. Poikkeusvuoden 2016 jälkeen paluun paalupaikalle on arveltu johtuvan kahden historiallisesti erittäin merkityksellisen Bollinger-kellarin, Galerie 1829 ja La Réserven, avaamisesta. -Lanseeratessaan La Reserve ja Galerie 1829 -'viinikirjastot' Bollinger osoittaa lähes kaksi sataa vuotta jatkuneen erinomaisuutensa, johon vain aniharva muu samppanjatalo pystyy vastaamaan, valintaraatiin kuuluva arvostettu samppanja-asiantuntija Giles Fallowfield toteaa.

Viime vuonna maailman parhaimmaksi kuohuviinitaloksi valittu Louis Roederer oli tällä kertaa kolmas. Molempien viinitalojen huippusamppanjoja pääsee maistamaan esimerkiksi toukokuussa Helsingissä järjestettävässä Grand Champagne -tapahtumassa.

Upeat viinikirjastot kertovat Bollingerin historiasta

Bollinger avasi vuonna 2016 kaksi upeaa kellaria, jotka sisältävät talon koko samppanjanhistorian aina ensimmäiseen vuosikertaan 1830 asti. Näiden kellareiden ja historiallisten vuosikertojen tarina alkoi uudestaan vuonna 2010, jolloin Bollingerilla työskennellyt harjoittelija löysi inventaariota tehdessään piilossa olleet vanhat pullot. Viinit ajoittuvat 1800-luvulle ja 1900-luvun alkuun.

Kätkön 'nuorin' vuosikerta oli 1928 ja onkin todennäköistä, että pullot on piilotettu toisen maailman sodan aikaan, jolloin natsit miehittivät Ranskan ja pyrkivät saamaan hallintaansa erityisesti laadukkaiden ranskalaisten viinintuottajien aarteet viedäkseen ne Saksaan.

Löydetyistä viineistä ja muista Bollingerin vanhoista kokoelmista muodostettiin kaksi 'viinikirjastoa'. Galerie 1829 –kellarissa on punaviinien kokoelma, viinitalon vanhimmista viineistä vuoteen 1952 asti, Bollinger R.D. –vuosikertojen kokoelma joka on aloitettu vuonna 1952 ja Vieilles Vignes Francaises –kokoelma jota on kehitetty vuodesta 1969 lähtien.

La Réserve –kellarissa on yli 3.000 magnum-pulloa vanhoja reserve-viinejä, jotka edustavat Bollingerin tunnusomaista tyyliä. Nämä viinit ovat olleet jo vuodesta 1892 lähtien Bollinger Special Cuvéen laadun ja pysyvyyden takeena.